Жълт код за валежи от дъжд и гръмотевици е обявен в областите Видин,

...
Жълт код за валежи от дъжд и гръмотевици е обявен в областите Видин,
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за валежи и гръмотевици в пет области

Жълт код за валежи от дъжд и гръмотевици  е разгласен в областите  Видин, Монтана, Враца, София област и Ловеч.  Това оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 карта нихм жълт код Национален институт по метеорология и хидрология
Днес над по-голямата част от страната  облачността ще се задържи забележителна  – купесто-дъждовна и в западната половина ще има интензивни  краткотрайни превалявания , съпроводени с  гръмотевици . Ще има градушки.

Над  планините също  ще се развива купеста и  купесто-дъждовна облачност  и на доста места, основно в масивите от западната половина на страната ще има  интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии . Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра – към 9°.

Почти без превалявания ще е в единствено източните региони. Ще духа  слаб до сдържан вятър  от изток-североизток.

Максималните температури в страната ще са сред  22° и 27°, в София – към 22°.



В  понеделник  в източната половина на страната ще е преобладаващо слънчево. В западните региони следобяд още веднъж ще има местни превалявания, на места с гръмотевици. Температурите ще тръгнат нагоре и денем ще са сред 23 и 28 градуса.

Седмицата , която следва, ще е  относително спокойна , с нищожни валежи и дневни температури сред 23 и 28-29 градуса, по-топло към края на интервала. Около края ѝ още веднъж се покачва вероятността за превалявания с гръмотевици, само че те ще са местни, най-вече в западните региони.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР